Céklás brownie



A nyáron, amikor Deszken jártunk, Gyöngyi Schaff egy számunkra különleges sütivel kínzott meg minket. A neve: Céklás brownie. A csokoládé és a cékla különös házassága, egy kis vanília fagylalttal. Sajnos nagyon veszélyes ez a süti is, csak keveset szabad belőle csinálni, mert nagyon gyorsan elfogy bármekkora mennyiség belőle. Ilyen finomakat legfeljebb luxuséttermekben szolgálnak fel.... Tegnap eszünkbe jutott az élmény, mivel a lakodalmas céklás-csirkemellhez több céklát sütöttünk meg, mint kellett. Elkértük a receptet újfent, mert elgórtuk, amit nyáron leírtunk. Összeszedtük a hozzávalókat:
3 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg előzőleg megsütött, lereszelt cékla
25 dkg csoki (nekünk itthon csak 10 dkg volt)
25 dkg vaj (ebből is csak 10 dkg volt)
15 dkg sütőporos liszt
A vajat és a csokit összeolvasztotta a nejem, beleöntötte a tálba, amiben a többi hozzávaló volt. Az egészet összekeverte, és előre kivajazott, kilisztezett tepsibe öntötte. 180 fokos sütőben 25 percig sütötte. Közben, mivel nincs még fagyigépünk, helyette vanília sodót készített öntet gyanánt. Miután a süti és az öntet is kihűlt, szervírozta..... gyerekek.... a cékla és a csokoládé együtt.... soha nem gondoltam, hogy ezek ketten egy lapon említettnek, nem hogy sütiben lesznek! Nagyon finom!! Köszönjük a receptet Gyöngyi!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...