A legfurcsább jövevény

Termett már sok dolog a szénatározóban eddig... Kisbárány, kis kecske, jött elő belőle kotlós, csibékkel, Bodza is oda született. Találtam már sünöket is benne, de soha nem gondoltam, hogy egyszer sikló is lesz benne...
Ciróknak mentem hátra, szalmáért. És mikor nyúltam a báláért, láttam egy gyíkfarkot. Legalábbis azt hittem először. Aztán nagyon hosszúnak tűnt második vizsgálatra... És nem volt lába. Egész a fejéig végignéztem. Tanakodtam, megfogjam-e, bevigyem, megmutatni a többieknek, mert ilyen apróságot ritkán látni. Este volt már, a levegőt lehűtötte a közeli patak, így őkelme is le volt lassulva. nem volt nehéz megfogni, viszont nagyon vigyáztam rá, meg ne nyomjam. Apró, törékeny kis teremtés. A szénatározó mögött van egy kaszáló, amin sok pocok, egér szokott lenni. És biztos van néhány fészek a tározóban is, mindenfelé. Valószínű, a búvóhely, és a szopós egerek miatt jöhetett ide. én nem bánom, kárt nem csinál, veszélyesnek nem veszélyes, jól megleszünk együtt. Csak a macskák közül valamelyik el ne kapja. Sajnos a gyíkokat is haza-haza hozzák.
Szóval óvatosan megfogtam. Nem is megfogtam, inkább alá nyúltam. Szinte rögtön elkezdett kikúszni a kezemből. Alá tettem a másik kezemet. így baktattam lassan befelé, váltogattam a kezem alatta, ahogy megpróbált kislisszanni. Néha tétován meg-meg állt, megölelte az ujjaimat. Tetszhetett neki, hogy meleg a kezem. Persze szaglászott, öltögette apró nyelvét, és néha  meg-megeredt megint. De nem menekült eszeveszetten. lassan beértem a teraszhoz. Bekiabáltam a családnak, ők meg kijöttek. A nejem egy kicsit fujjogott, de azért megnézte ő is. A fiam persze rögtön meg akarta fogni, megtartani, de hajthatatlan voltam, és visszavittem hátra, elengedtem a bálák közé. Remélem látom még!


1 megjegyzés:

  1. Nàlunk is sokfèle âllat él (gyìkok, bèkàk, sünök, verebek, és mèg vàrjuk a fecskéinket haza), mindegyiknek örülök, óvom őket hogy minèl vàltozatosabb legyen az élővilàg a portàn.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...