Kocsonya az őzgerinc-formában

Tegnap nem kellett különösebben főzni, volt elég maradék kaja, meg kell enni... de Karácsonykor annyiféle étel volt, hogy a kocsonya főzés elmaradt, és most úgyis ment a sparhelt, egész nap, így pótoltuk a hiányosságot. Az asszony kiszedte a fagyasztóból a bőrt, a körmöket, és néhány csülköt. Egy darab füstölt hús is került bele, de csak annyi, hogy éppen megbolondítsa az ízét. Egy nagy marék fokhagyma, két fej vöröshagyma, só, kevés bors, és színes paprika. Tettünk bele néhány sárgarépát is. Addig főtt, míg le nem vált a hús a csontjáról. Ekkor leszűrtük, külön szedtem a bőrt, mert azt nem szereti senki, külön a körmöt, mert azt én szeretem, de csak melegítve, és harmadikként a csülköket és a füstölt húst. A sárgarépát folpakkal bélelt őzgerinc sütőformába pakoltuk. erre került a kicsontozott csülökhús, majd felöntöttük kocsonyalével. A többi kocsonya edényekbe került, és ment ki a hidegre. Egy-egy kis darab füstölt húst azért tettünk bele. Ma reggelre szépen megdermedt az egész. Kiborítottam a formából egy tálcára, és ilyen lett. Nem csak finom, de gusztusos is. colonthree hangulatjel Így szeletekre vágva, egy karéj kenyéren nagyon finom. Az asszony néha lecsöpögteti egy kis citromlével, ami kicsit megspékeli az ízét.






Zöldségek, húsok és a kocsonya. Lehet bele tenni csíkokra vágott savanyú uborkát, vagy megpucolt főtt tojást.





Szépen szeletelhető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...