Tejfölös-mákos süti

Anyukám felhívta a nejemet vasárnap, hogy csinál-e sütit... Nemleges válasz volt a felelet, de a lányom, aki fogyózik, pont hallotta, és csalódottan ezt mondta a nejemnek:
-De hát vasárnap van!!! (persze előző nap két adag muffint pusztítottunk el...)
Így anyám lediktálta azt a sütireceptet, amit éppen akkor próbáltak ki. nem tudom a nevét, de nagyon finom mindkét, a diós és a mákos változata is. Nem élte meg a másnapot...
A recept:
10 dkg liszt
10 dkg darált mák, vagy darált dió, még ki akarjuk próbálni tökmaggal is...
10 dkg cukor
1 tojás
2,5 dl tejföl
1 dl olaj (mi olvasztott zsírt használtunk, és abból nem kellett csak majdnem egy dl)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 db, nagy, reszelt alma
mi tettünk bele egy kis reszelt citromhéjat, de ez nem volt eredetileg benne, sem a mazsola, amit szintén tettünk bele, na meg a vaníliás cukor sem.
Az összes cuccot összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, csak ujjnyi vastag legyen!!! Kb 30 perc a sütőben, keményfa parázson... na jó ezt nem tudom hány fok, de olyan 180 fok lehet. A tészta alja, széle és a teteje kissé roppanósra sül, de a közepe olyan lesz, mint ha krém lenne, a tejföl miatt. De persze az is átsül ennyi idő alatt. Figyelem! Veszélyes!!! Nem lehet abbahagyni!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...